מוזמנים לפינטרסט שלי https://www.pinterest.com/rotembilu/

יום שני, 18 באפריל 2016

חג האביב והאלרגיות, ועוגיות בוטנים מעולות

מכירים את השיר של דתיה בן דור , "איך יודעים שבא אביב" ? 
אצלי השיר מקבל משמעויות אחרות .
כי אצלי , מסתכלים סביב סביב ...
ואם רואים ניירות של טישו משומשים 
ושומעים כל הזמן התעטשיות וקינוחים, יודעים שבא אביב .

כי האביב מביא איתו שמש ואור, שמחה ואושר, וגם את האבק והאובך,מהנקיונות בבתים ובמזג האויר...

כשאף שלי נרגע, ובלוטות הטעם חוזרות לתפקד, אני מתחילה לאפות לפסח. 

אני לא אוהבת עוגיות יין, או עוגיות קוקוס ובוטנים קנויות. 
נכון שיש להם את עניין הנוסטלגיה, אבל הטעם שלהם לא לרוחי. 

אז היום הכנתי עוגיות בוטנים ( בסגנון מקרון ) . 5 דקות עבודה. באמת. 

מחממים תנור ל 150 מעלות . 

350 גר בוטנים קלויים וקלופים טחונים במעבד המזון
400 גר אבקת סוכר או סוכר שנטחן במעבד המזון 
4 חלבוני ביצה
3  כפות מים חמימים

מקציפים במיקסר את החלבונים בעזרת בלון ההקצפה לקבלת קצף יציב
מחליפים במיקסר לוו הגיטרה ( של העוגות הבחושות) 
מוסיפים את הבוטנים הסוכר והמים ומערבבים במשך 6 דקות במהירות בינונית. 

מעבירים את התערובת ( דביקה) לשק זילוף 
מזליפים על נייר אפיה עיגולים עם רווח של 2 סמ בין אחד לשני.
אופים בין 15 ל 20 דקות, עד הבחלק העליון הופך מבריק וקשיח ולפעמים עם סדקים.

מצננים על רשת .
העוגיות נשמרות היטב בכלי סגור עד 10 ימים  ( אם לא מחסלים אותם.....) 
(אפשר גם לזלף בתוך עטרות נייר)

חג שמייח ! 

( המתכון הורכב משילוב של מתכוני פסח במחברות של אמא שלי :-) ) 





7 תגובות:

  1. איזה כייף, מגיעה לקפה.

    השבמחק
  2. נראה טעים 💕 איפה מתכון לארבעת החלמונים אני נשארת תלושה....😄

    השבמחק
  3. נראה טעים 💕 איפה מתכון לארבעת החלמונים אני נשארת תלושה....😄

    השבמחק
  4. פתרונות לחלמונים - אלפחורס, קרם ברולה, בצק פריך להקפאה ....

    השבמחק